Pepparspray har visat sig effektivt i stökiga situationer

Hur effektivt är ett pepparspray i skarpa situationer, här har jag recenserat en artikel i ämnet från polisens egna erfarenheter.

Pepparspray som bärs av poliser

Hur effektivt är egentligen ett pepparspray?

Polisen rapporterar varje år om hur de använder sig av sina skjutvapen och andra medel så som pepparspray för användning vid våldsamma situationer.

Det visar sig nämligen vara en bra metod att använda sig av pepparspray, av alla de ca 900 gånger som polisen under 2014 tog till pepparspray så hade det i över 66% av fallen en direkt verkande effekt. Det vill säga, förövaren slutade direkt upp att vara våldsam.

Hur man nu väljer att tolka denna statistik är upp till var och en, ska polisen över huvud taget behöva använda sig av pepparspray? Men statistiken visar även att i över 50% av de gånger man tog till sitt spray så var det i nödvärn.

Läs hela artikeln: Pepparspray effektivt i våldssituationer

Vi vill dock göra er uppmärksamma på att den pepparspray som polisen använder sig av, den så kallade OC-sprayen går under vapenlagen vilket kräver speciellt tillstånd till skillnad från den lite mildare varianten vi presenterar på denna webbplats.

Hos oss kan du dock köpa ett lagligt pepparspray som innehåller en annan substans med liknande effekt men som kanske i själva verket bör kallas för försvarsspray.